“Dinamik Fiyatlandırma”, şirketlerin çeşitli faktörleri dikkate alan algoritmalara dayalı olarak ürün veya hizmet fiyatlarını belirlediği esnek bir fiyatlandırma stratejisi anlamına geliyor. Etkili bir dinamik fiyatlandırma stratejisi, fiyatlandırma oluşturmak için kullanılan algoritmanın gücüne dayanyor. Algoritma ne kadar çok değişkeni hesaba katarsa ve bu algoritma piyasa dinamikleriyle ne kadar tutarlı bir şekilde çalıştırılırsa, dinamik fiyatlandırma o kadar etkili olabiliyor. Biz de Borusan Cat olarak günümüz piyasa koşullarının değişen hızlı yapısına uyum sağlamak, mevcut fiyat seviyemizi, satış fırsatlarımızı, performansımızı değerlendirmek için Dinamik Fiyatlandırma inisiyatifimizi hayata geçirdik.

Günümüzde havayolları ve e-ticaret platformları gibi farklı endüstriler ve işletmeler, piyasaya hâkim olmak için ürün/hizmet fiyatlarını pazar eğilimlerine, müşteri davranışına ve rakip ortamına göre ayarlamaya odaklanan dinamik fiyatlandırmadan yararlanıyor. Örnek vermek gerekirse Amazon, ürün fiyatlarını ortalama 10 dakikada bir değiştiriyor. Bu da ortalama olarak ürün fiyatlarının günde 144 kez, haftada 1008 kez ve yılda 52.560 kez değiştiği anlamına geliyor. Bu yöntem ile karını yaklaşık %25 artırdığı iddia ediliyor. AirBnB’ndeki "Akıllı Fiyatlandırma", sezon, talep, konaklama özellikleri veya konum gibi belirli faktörlerin değişmesi durumunda fiyatları otomatik olarak değiştiriyor. AirBnB, “Akıllı Fiyatlandırma” uygulamasını kullanan kişilerin, kullanmayan kişilere göre rezervasyon alma olasılığının 4 kat daha fazla olduğunu belirtiyor. Tek başına bu fonksiyonun bile konaklama yeri sahiplerinin gelirlerini %12 oranında artırdığını belirtiyorlar.

Günümüz piyasa koşulları daha dinamik, çevik ve veri ile yönetilen bir atmosfere doğru evriliyor. Dinamik Fiyatlandırma inisiyatifi de artan rekabete karşı ve potansiyel büyümeyi yakalamak için ortaya çıktı. Dinamik Fiyatlandırma, değişken piyasa koşulları dahilinde fiyatları doğru bir şekilde değiştirmeye, rekabet ortamına uyum sağlamaya ve piyasaya uygun fiyatlandırma yapmaya olanak sağlarken yedek parça operasyonlarında akıllı bir çözüm işleyişi de sunuyor. Bu inisiyatifimiz ile proje kapsamı 6 ülkeden oluşsa da elimizdeki OLGA* ve Parça Fiyatlandırma Verilerini kullanarak iyileştirme alanlarını belirlemek ve parça grubu bazında yapılması gereken değişiklikleri ve işimize net etkisini ortaya çıkarmak, Türkiye ve diğer Borusan Cat ülkelerinde müşteri sayısı, pazar payı ve karlılığı artırmayı ve Dinamik Fiyatlandırma altyapısını yapay zekâ ile geliştirmeyi hedefliyoruz.

OLGA: Cat Opportunity Lead Generation Analyzer (OLGA), ekipman yaşam döngüsü konumlarına dayalı olarak gelecekteki fırsatları, geçmiş fırsatları ve satılan parçaların (POPS) ve işgücünün (POLS) yüzdesini hesaplayan, Caterpillar tarafından barındırılan bir web uygulamasıdır. OLGA, parça ve işçilik satışlarını aktif olarak yönlendirme, talep tahminini ve yetenek planlamasını geliştirme yeteneği sağlar ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) prosedürleri ve sistemleri aracılığıyla hem Caterpillar'ın hem de Bayinin Müşteri Adayı Yönetim Sürecine belirli eyleme geçirilebilir potansiyel müşteriler/fırsatlar sunar. Bu, bir Bayinin bölgesindeki ürün destek pazarının ve fırsatının en geniş görünümünü sağlar.

theBClog

theBClog Borusan Cat'lilerin; sürdürülebilirlik, verimlilik, gelecek, teknoloji ve iş dünyası gibi konularda hazırladıkları zengin içeriklerden oluşuyor. Borusan Cat'lilerin başarı hikayeleri dünyayla Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak theBClog'da buluşuyor.

SON EKLENENLER
Birinci Önceliğimiz: Müşterilerimizi Daha İyi Anlayabilmek
Çözümlerimiz
Sektörde Bir İlk: Süreç Madenciliği ve Borusan Cat!
Çözümlerimiz
Stratejik İnisiyatiflerimiz: Yetenek Havuzu
Çözümlerimiz
Stratejik İnisiyatiflerimiz: Üretici Olarak Borusan Cat
Çözümlerimiz
Stratejik İnisiyatiflerimiz: Alternatif Enerji Stratejileri
Çözümlerimiz