Dijital dönüşüm, son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesi ve dijital araçların yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımızdaki yerini sağlamlaştırıyor. Çünkü, işletmelerin geleneksel iş yapış biçimlerini dijital teknolojilerle dönüştürmek; daha verimli, daha esnek ve daha sürdürülebilir hale gelmelerini sağlıyor. Dijital dönüşüm, işletmelerin operasyonel verimliliğini artırma, müşteri deneyimini iyileştirme, iş süreçlerini optimize etme ve iş süreçleri için yeni iş modelleri oluşturma gibi faydaları da beraberinde getiriyor.

Bulut bilişim, büyük veri analitiği, yapay zeka ve otomasyon gibi teknolojiler, işletmelerin müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamasına ve pazar trendlerine daha hızlı yanıt vermesine olanak tanıyor. Bu da işletmelere rekabet avantajı sağlıyor.

Geleceğin İş Dünyasında Dijitalleşme: Şirketler için Önemli Trendler

Geleceğin iş dünyasında dijitalleşmenin, bugün sahip olduğu ivmeyi devam ettireceği tahmin ediliyor. Çünkü dijitalleşme birçok sorunu çözüyor ve sürekli yeni teknolojiler, yeni kullanım alanlarına entegre ediliyor.

Mesela ChatGPT ile sadece iş dünyasının değil, herkesin dikkatini çekiyor. Yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi teknolojiler de en popüler trendler arasında dikkat çekiyor. Şirketler, yapay zekayı kullanarak büyük veri setlerini analiz edebiliyor, müşteri davranışlarını daha iyi anlayabiliyor ve  bazı operasyonel işlemleri otomatize edebiliyor.

Yapay zekanın yanı sıra, bulut bilişim teknolojileri de istikrarlı yaygınlaşmayı sürdürüyor. Özellikle uzaktan çalışmanın gittikçe daha popüler hale gelmesiyle, bulut sistemleri konusunda uzmanlığın daha da önem kazanacağı ve bu trendin çizgisini koruyacağı neredeyse kesin gözüküyor.

Teknolojik gelişmeler kimsenin tahmin edemeyeceği şekillerde de gerçekleşebiliyor. Bu nedenle, yarın nasıl bir teknolojinin hayatımızı değiştireceğini bilmek neredeyse imkansız hale geliyor.

Dijitalleşme Sürecinde Öne Çıkan Teknolojiler

Sürekli yenilenen ve gelişen dijitalleşme çözümleri arasında, bu teknolojiler öne çıkıyor:

  • “Bulut bilişim” işletmelere verilerini internet üzerinde depolama, işleme ve paylaşma imkanı sunuyor.
  • “Büyük veri analitiği” işletmelerin büyük miktardaki verileri analiz ederek değerli bilgiler elde etmelerini sağlıyor.
  • “Yapay zeka ve makine öğrenmesi” bilgisayar sistemlerinin veri analizi yapabilmesinin, öğrenebilmesinin ve kararlar alabilmesinin yolunu açıyor.
  • “Nesnelerin interneti” fiziksel nesnelerin internete bağlanarak veri alışverişi yapabildiği ağlar üretiyor.
  • “Robotik süreç otomasyonu” işletmelerin tekrarlayan ve kurallara dayalı görevleri otomatikleştirmesini sağlıyor.

Yapay Zekâ ve Otomasyonun Rolü

Otomasyon tekrarlayan ve rutin iş süreçlerinin bilgisayarlar veya robotlar aracılığıyla otomatik hale getirilme süreci olarak tanımlanıyor. Yapay zekâ da, bilgisayar sistemlerinin öğrenmesini, keşfetmesini ve kararlar alabilmesini mümkün kılıyor. Bu iki konseptin yalnızca tanımlarına bakmak bile birbirleri için ne kadar uygun olduğunu anlamaya yetiyor.

Yapay zekâ, sanayide, işletmelerde dijital dönüşüm için çok değerli bir kaynak olacağa benziyor. Çünkü, yapay zekâ insan hatasına açık işleri otomatize edilebiliyor ve ortaya çıkan sorunlar için hızlı çözümler üretebiliyor. Bu noktadan bakıldığında, yapay zekâ ve otomasyon süreçlerinin iş birliği yapmasının kaçınılmaz olduğu gözüküyor.

Borusan Cat olarak dijital dönüşümün işletmelere yarattığı faydanın ve süreçlere sağladığı verimin farkındayız. Biz de teknolojinin bizlere sunduğu bu imkanları kullanarak müşterilerimize çok daha faydalı çözümler sunuyoruz.

Boom360 süper uygulamamız ile müşterimize sunduğumuz tüm hizmetleri tek bir noktada topluyoruz. böylece müşterilerimiz aradıkları çözümlere tek bir uygulama aracılığıyla ulaşabiliyor. Uygulamada bulunan teknolojik araçlarla müşterilerimize artık çok daha hızlı hizmet verebiliyoruz.

Boom360 üzerinden çeşitli yapay zeka araçlarımıza erişmek mümkün; Müneccim, bu araçlardan biri olarak müşterilerimize hizmet veriyor. Müşterilerdeki ekipmanlardan sensörler aracılığıyla toplanan veriler Müneccim’de yapay zeka ile analiz ediliyor. Bu verilerden yola çıkarak müşterimizin makinesinin herhangi bir parçasında oluşacak arıza, proaktif bir şekilde tespit ediliyor ve gerekli önemler hakkında kullanıcıya bilgi veriliyor.

Boom360’da bulunan bir diğer teknolojik aracımız, Sesli Arıza Tespit Sistemi de kullancıların hayatlarını kolaylaştırıyor. Müşterilerimiz, makinelerinin çalışır durumdaki sesini bu sisteme dinleterek herhangi bir arıza olup olmadığını, servisten herhangi bir destek almadan yalnızca birkaç dakika içinde bu uygulamamız sayesinde öğrenebiliyor.

Teknoloji geliştikçe, Borusan Cat olarak bizim de müşterilerimize sunduğumuz hizmetler gelişiyor. Teknoloji ve dijital dönüşümden yararlanarak müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıran çözümler üretmeye, onların çözüm ortakları olmak için çalışmaya devam ediyoruz.

 

theBClog

Merhaba!

theBClog yazarları olarak, sürdürülebilirlikten teknolojiye, enerjiden iklime, inovasyondan insana farklı konularda güncel gelişmelerin ve ilham verici fikirlerin bulunduğu yazıları sizlerle paylaşıyoruz.

Keyifli okumalar!

SON EKLENENLER
ChatGPT Sizler İçin Seçti: 1 Ülke 1 Film
Dijitalleşme
Dijital Dönüşümün İş Dünyasındaki Rolü
Dijitalleşme
Akıllı Şehir Nedir? Akıllı Şehir Uygulamaları
Dijitalleşme
OpenAi, Chat GPT ve Borusan Cat
Dijitalleşme
Benim Adım ChatGPT
Dijitalleşme